Verzenden & Retourneren

Verzenden

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?
De verzendkosten bij 2HUG Kids & Lifestyle bedragen voor brievenbuspost € 3,50 en voor pakketpost hanteren wij € 5,50. Bestellingen boven de € 75,00 worden gratis verzonden. De bestellingen worden via PostNL en/of DHL verzonden. Middels de track & trace code kun je de bestelling van het pakket volgen op het moment dat deze verzonden is. De bovenstaande tarieven gelden alleen voor verzendingen binnen Nederland. Wanneer je echter vanuit het buitenland bestelt gelden er andere tarieven. Deze tarieven zijn te vinden op www.postnl.nl/tarieven/ 2HUG Kids & Lifestyle levert wereldwijd.
Hoe worden de producten van 2HUG verpakt?
Bestellingen worden met zorg verpakt en in goede staat verzonden via de normale (pakket)post van PostNL en/of DHL. 2HUG Kids & Lifestyle is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies, diefstal of mogelijke vertragingen, welke tijdens de verzending zijn ontstaan. Voor de pakket verzendverpakking van de producten worden, in het kader van recycling en duurzaamheid, zoveel mogelijk doosjes hergebruikt.
Is het ook mogelijk om de bestelling op te halen?
Je kunt er ook voor kiezen om de door jou bestelde artikelen bij ons op te komen halen in Monster/Westland. Dit kan uitsluitend op afspraak. Uiteraard gelden er dan geen verzendkosten. 2HUG Kids & Lifestyle is ook regelmatig in de regio Rijnmond te vinden. In overleg is het mogelijk om de bestelde artikelen in Barendrecht op te halen. Indien je gebruik wenst te maken van deze service kun je dit aangeven in de winkelwagen of via info@2hug.nl
Kan ik een ander afleveradres opgeven dan mijn eigen adres?
Ja. Bij de betaalopties in het bestelproces kunt u een ander afleveradres opgeven. U kunt er nog steeds voor kiezen uw eigen adres te gebruiken als factuuradres.

Retourneren

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Is het mogelijk om een product te retourneren?
Indien (een deel van) de bestelling onverhoopt niet aan de wensen voldoet, kan de bestelling gekocht via de webwinkel van 2HUG Kids & Lifestyle retour gezonden worden binnen een wettelijke termijn van 14 dagen, op voorwaarde dat het product ongebruikt en onbeschadigd is. Stuur vóór het retour sturen een e-mail naar info@2hug.nl en vermeld in de e-mail je naam, ordernummer, product en de reden van retour. Zodra wij je e-mail hebben ontvangen, sturen wij een bevestiging per e-mail. De retourzending dient voldoende te worden gefrankeerd. Beschadigde retourzendingen zullen niet worden gecrediteerd. Onvoldoende gefrankeerde retourzendingen zullen niet worden geaccepteerd en ook niet gecrediteerd. Wij behouden ons het recht tot weigering van retournering voor, indien wij vermoeden dat het product beschadigd werd door de klant, reeds gebruikt is of als de redenen ongegrond zijn. Producten in de sale kunnen niet geretourneerd of geruild worden. Als wij het artikel hebben ontvangen betalen wij binnen 14 dagen het betaalde bedrag terug. De ongebruikte en onbeschadigde artikelen worden opgestuurd naar: 2HUG Kids & Lifestyle t.a.v. retourafdeling De Poel 4a 2681 MB MONSTER
Is het mogelijk om een product te ruilen?
Een product ruilen is ook geen probleem. De bestelling gekocht via de webwinkel van 2HUG Kids & Lifestyle kan geruild worden binnen een wettelijke termijn van 14 dagen. Ook bij een ruiling zijn de verzendkosten voor rekening van de klant. Meldt van te voren per mail (info@2hug.nl) aan welk product je graag wilt ruilen. Zorg dat het product goed verpakt, onbeschadigd en voldoende gefrankeerd is. Als dit niet het geval is, dan kan het artikel niet geruild worden. Let op dat de verzendkosten voor het verzenden van het nieuwe product hoger of lager kunnen uitvallen in verband met het gewicht. Zodra de verzendkosten van het nieuw te verzenden product zijn ontvangen, wordt het product zo spoedig mogelijk verzonden. Let op dat het retourneren en ruilen van producten geheel voor risico van de klant is, evenals de verzendkosten.
Heeft u klachten?
2HUG streeft ernaar om tevreden klanten te hebben én te houden! Wij trachten om de aangeboden artikelen zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven en te verduidelijken aan de hand van foto’s. Indien er zich typefouten voordoen (materiële vergissingen, misslagen) dan berust dit op een menselijke, onvrijwillige fout en kunnen hieraan geen rechten ontleend worden. Kleuren op de foto’s kunnen ook licht afwijken van de echte kleuren. Instellingen en kwaliteit van uw beeldscherm kan hierop een invloed hebben, als ook de lichtinval. Ruilingen op basis van kleurafwijkingen kunnen wij dan ook niet aanvaarden. Indien u twijfelt aan een bepaald product of verdere info wenst, kan u ons altijd contacteren voor meer info. Wij behouden ons ook het recht voor om onze prijzen aan te passen. Wij stellen ook alles in het werk om onze producten zo goed mogelijk te controleren op eventuele fouten of gebreken. Wij stellen alles in het werk om eventuele klachten te verhinderen, te verhelpen en op te lossen. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor letsels schade voortkomend uit gebruik van onze producten.
Wat zijn de garantie bepalingen?
Zoals opgelegd door de wettelijke bepalingen geldt voor onze producten ook een wettelijke garantie. Indien een product niet voldoet aan de overeenkomst dient de koper de verkoper hiervan binnen de 14 dagen volgend op de levering op de hoogte te stellen. De eventuele vergoeding hiervoor kan nooit groter zijn dan het gefactureerde/betaalde bedrag aan de koper. Gewoonlijke of normale slijtage, onopzettelijke of opzettelijke veranderingen toegebracht door de koper aan het product, het niet kunnen voorleggen van een factuur of geldend betaalbewijs en diverse nalatigheden zijn uitdrukkelijke maar daarom niet limitatieve uitzonderingen op het voor vermelde garantiestelsel.
Is het mogelijk om op maat gemaakte en/of gepersonaliseerde artikelen retour te zenden?
Het ruilen of retourneren van speciaal op maat gemaakte of gepersonaliseerde artikelen is helaas niet mogelijk.